Mala kaffebönor – Så gör du

Att mala kaffebönor hemma ger dig möjligheten att skapa en unik smakprofil som är anpassad efter dina personliga preferenser. Du har full kontroll över malningsgraden, vilket i sin tur påverkar extraheringen av alla smakämnen. Det innebär att du kan skapa kaffe med en mild och len smak eller en intensiv och djup karaktär – precis som du föredrar. Om du är en av dem som söker den perfekta koppen med exakt temperatur, och en smak som överträffar det vanliga, så är det dags att börja mala dina egna kaffebönor!

Använd en kaffekvarn vid malning av kaffebönor

Att använda en kaffekvarn vid malning av kaffebönor är nyckeln till att skapa den ultimata kaffeupplevelsen. Varför nöja dig med färdigmalt kaffe när du kan anpassa din kopp kaffe precis som du vill ha den? En mixer kan vara ett substitut i nödfall, men det är inte den permanenta lösningen för den som strävar efter kaffeperfektion. Kaffekvarnar finns i både elektriska och manuella modeller för att passa alla behov. Oavsett vilken typ du väljer kommer du att uppleva en direkt förbättring i kaffekvaliteten.

Hur maler man kaffebönor?

  • Häll hela kaffebönor i din kvarn och mal endast den mängd du behöver för att bevara smak och arom. Vi rekommenderar att du använder cirka 6–8 gram malet kaffe per deciliter vatten.
  • Välj malningsgrad enligt din bryggmetod. Om du föredrar en kraftig kopp presskaffe eller bryggkaffe, är en grövre malning det rätta valet. För en intensiv espresso eller en krämig caffé moka, mal bönorna fint.
  • Starta malningen och brygg så snabbt som möjligt för att få det mest smakrika kaffet.

Vanliga frågor och svar


Varför mala kaffebönor?

Att mala dina egna kaffebönor är inte bara en njutning för dina sinnen, det är också en möjlighet att skapa den perfekta koppen kaffe. Genom att anpassa malningsstorlek och konsistens kan du finjustera din bryggning till perfektion. Dessutom är färskmalda kaffebönor en källa till hälsosamma antioxidanter och bevarar de härliga oljorna och smakerna intakta.

Hur mycket kaffebönor per kopp?

I genomsnitt kan en kopp kaffe kräva cirka 6 till 8 gram kaffebönor. Detta motsvarar vanligtvis cirka 18-22 kaffebönor per kopp.

Vad är bra att tänka på när man ska mala kaffe själv?

För att uppnå den bästa smakupplevelsen när du ska mala kaffe själv bör du först och främst tänka på malningsgraden som varierar med bryggmetoden. Använd färskmalet kaffe genom att mala bönorna precis innan bryggning för att behålla aromer och smak. Se till att välja högkvalitativa kaffebönor och investera i en bra kaffekvarn. Förvara kaffebönorna i en lufttät behållare på en sval och mörk plats för att bevara deras färskhet