Reservdelar till Rocket Espresso kaffemaskiner och kvarnar

Navigation arrow prev
Navigation arrow next
 • Dot Navigator
 • Dot Navigator
 • Dot Navigator
 • Dot Navigator
 • Dot Navigator
Rocket Espresso startades av nyazeeländaren Andrew Meo och italienaren Daniele Berembruch med ett specifikt mål: att skapa vackra handgjorda espressomaskiner som kan göra den finaste espresson. "Fatto a Mano" säger de, gjorda för hand säger vi och världen säger perfektion.

Vissa anser att espressomaskinerna som tillverkades av det italienska företaget ECM under 1980-talet är legendariska. Rocket Espresso köpte rättigheterna till att tillverka just dem och de senaste åren har de jobbat mot att skapa den bästa upplevelsen för alla kaffeälskare. De tillverkar både kaffemaskiner och tillbehör, exempelvis skumkannor och pressar.

KAFFEMASKINER

Rocket Espresso har tillverkat följande kaffemaskiner som vi lagerför reservdelar till och har stor kunskap om. Giotto och Cellini (numera uppdaterad till Mozzafiato) är de vanligast förekommande espressomaskinerna. Namnet anger vilken yttre form maskinen har, konstruktionen i övrigt är likadan för motsvarande utförande.
 

PREMIUM PLUS, PLUS, PLUS V2, APPARTAMENTO

Dessa maskiner tar endast vatten från inbyggd tank och har vibrationspump. Temperaturreglering med pressostat, termosifon värmeväxlare och vibrationspump. Föregångare till dessa maskiner listar vi under varumärket ECM.

 • Giotto Premium Plus
 • Giotto Plus
 • Giotto Giro d'Italia Limited Edition - jubileumsmaskin begränsad upplaga 100 numrerade exemplar. Nr 2/100 finns uppställd i vår butik.
 • Cellini Premium Plus
 • Cellini Classic
 • Appartamento (lanserad 2016)

PLUS PID / PID

Rocket Espresso Plus PID är en vidareutveckling av Plus V2. Temperaturstyrning sker med PID vilket innebär att temperaturen avläses med en NTC och regleras elektroniskt. Temperaturen kan justeras på en display som sitter dold under spillbrickan. Kokaren är isolerad vilket sänker elförbrukningen.

 • Giotto Plus PID
 • Cellini Plus PID

TYPE V

Rocket Espresso Type V är uppföljare av Plus PID/PID med förnyad design. Temperaturstyrning sker med PID vilket innebär att temperaturen avläses med en NTC och regleras elektroniskt. Temperaturen kan justeras på en display som sitter dold under spillbrickan. Kokaren är isolerad vilket sänker elförbrukningen.

 • Giotto Type V (lanserad tidigt 2017)
 • Mozzafiato Type V (lanserad tidigt 2017)

EVOLUZIONE

Rocket Espresso Evoluzione har möjligheten att ta vatten från den inbyggda tanken eller anslutning till vattennät. Spillvattenbrickan kan tömmas manuellt eller kopplas till avlopp. Rotationspump som ger tystare gång och snabb leverans av korrekt tryck. Med lanseringen av V2 ändrades färgen på tryckmätarna från ljus till svart. Dessutom är kokaren isolerad på V2 vilket sänker energiförbrukningen.


EVOLUZIONE R

Rocket Espresso Evoluzione R är uppföljare till Evoluzione V2. Evoluzione R har förutom flera ändrade designdetaljer nu även elektronisk temperaturstyrning PID/NTC. Fördelarna med elektronisk temperaturstyrning är att du själv enkelt kan justera temperaturen på en digital panel samt att du slipper det mekaniska ljud som finns med mekanisk pressostat som klickar när den slår till och av elementet. Evoluzione R har möjligheten att ta vatten från den inbyggda tanken eller anslutning till vattennät. Spillvattenbrickan kan tömmas manuellt eller kopplas till avlopp. Rotationspump som ger tystare gång och snabb leverans av korrekt tryck. Kokarna är isolerade vilket sänker energiförbrukningen.

 • Giotto Evoluzione R (lanserad tidigt 2017)
 • Mozzafiato Evoluzione R (lanserad tidigt 2017)

Cronometro V

Rocket Espresso Cronometro V följer upp Type V med en shot timer och energisparläge. Likt förra har även denna vibrationspump.


Cronometro R

Cronometro R följer Evoluzione R med en shot timer och energisparläge. Rotationspump och möjlighet att koppla in vatten och avlopp medföljer från föregående modell.


DUBBLA KOKARE

Rocket Espresso har idag tre modeller med helt separata kokare för kaffebryggning respektive ånga/hetvatten. Temperaturen regleras individuellt med PID. Espressomaskinerna har inbyggd vattentank men kan även anslutas till vattennät. Rotationspump som är den vanligast förekommande pumpen i stora espressomaskiner sitter i R58 och R60 V. R Nine One har en volymetrisk permanentmagnet pump samt även en vattenfylld bryggrupp (inte en E61 som de allra flesta på marknaden har).


PORTA VIA

Med ett helt nytänkade koncept presenterades Rocket Espresso Porta Via år 2018. Tanken med Porta Via är att möjliggöra smidig flytt av espressomaskinen som handbagage med båt, tåg samt till och med flyg. Den portabla boxen har plats för alla tillbehör samt accessoarer som behövs för att brygga en perfekt kaffe i alla miljöer.


PROFESSIONELLA ESPRESSOMASKINER

Rocket Espresso tillverkar kaffemaskiner av högsta kvalitet med stor driftsäkerhet.

 • RE A med 2, 3 eller 4 bryggrupper    
 • RE S med 2, 3 eller 4 bryggrupper    
 • R8 med 2, 3 eller 4 bryggrupper    
 • R9 med 2, 3 eller 4 bryggrupper    
 • R9 Variable med 2, 3 eller 4 bryggrupper    
 • Boxer med 1 eller 2 bryggrupper
38 product(s) found
1

Boxer 1-group.

Item No.7142
Rocket Espresso
471 mm
480 mm
490 mm
8,3 L
Värmeväxlare
Rotation
Pressostat
2

Boxer 2-grp.

Item No.6938
Rocket Espresso
3

Cellini Classic.

Item No.6762
Rocket Espresso
4

Cellini Evoluzione.

Item No.6157
Rocket Espresso
5

Cellini Evoluzione V2.

Item No.6764
Rocket Espresso
6

Cellini PID.

Item No.7075
Rocket Espresso
7

Cellini Plus V2.

Item No.6743
Rocket Espresso
8

Cellini Premium.

Item No.8402
Rocket Espresso
9

Cellini Premium Plus.

Item No.8786
Rocket Espresso
10

Faustino Chrome.

Item No.7926
Rocket Espresso
385 mm
162 mm
229 mm
320 g
230V 10A
Chrome
50 mm
Platta skivor
11

Fausto Black Edition.

Item No.7182
Rocket Espresso
12

Fausto polished.

Item No.7183
Rocket Espresso
13

Giotto Evoluzione.

Item No.6115
Rocket Espresso
14

Giotto Evoluzione R.

Item No.7397
Rocket Espresso
230V 10A
15

Giotto Evoluzione V2.

Item No.6763
Rocket Espresso
16

Giotto PID .

Item No.6959
Rocket Espresso
17

Giotto Plus V2.

Item No.6765
Rocket Espresso
18

Giotto Premium Plus.

Item No.5948
Rocket Espresso